SPOŁECZNOŚĆ FANÓW FILMÓW ANIMOWANYCH

Forum o filmach wyłącznie animowanych

#16 2011-03-20 20:46:37

Hale

Użytkownik

Punktów :   

Re: Religia

Świadkowie Jehowy to sekta O_o

Nawiedzają niewinnych ludzi w domach i chcą wielce rozmawiać o Bogu.

#17 2011-03-20 23:36:18

AmyJusta

Moderator

5933785
Punktów :   

Świadkowie Jehowy mnie przerażają *.*... na dobrą sprawę każdą religię można nazwać sektą XD
Zgodzę się z Tobą Hale, można wierzyć po cichu, bo modlić się można wszędzie, a spowiadać się facetowi który pewnie ma jeszcze większe grzechy na sumieniu niż Ty sama i jeszcze słuchać jego "rozgrzeszenia" które ma się nijak do czegokolwiek. Bóg jak już, to ma być w Tobie, a nie w budynku z durnym klechą xp... Ośrodek społecznościowy sobie skurwiele stworzyli a Ci co do kościółka nie chodzą i na tacę nie wrzucają są już be... rzygać się chce momentami jak niby poprzez Boga na ludzi jadą na kazaniach, że do kościoła nie chodzą a im tylko kasa w głowie xp... Niech im podatek ZUS dowali, dlaczego oni żyją bez podatku!

Carmi, Jehowcy tak już mają, ale dobitni Katole też są dobrzy. Niby masz prawo do wyboru, że mamy wolność słowa, ale jak tylko ktoś niepewny swej wiary chce powiedzieć co myśli głośno, zostaje pouczany przez takich własnie jegomości, dostanie głupią gazetkę i dostanie jakieś durne pytanie >.<... Wkurza mnie u Jehowców reklamowanie wiary, guzik mnie to obchodzi, że to jest ich jakiś rytuał religijny, ja sobie nie życzę, żeby ktokolwiek mnie zmuszał do jakiejkolwiek religii, człowiek powinien ją sam znaleźć a nie iść za modną falą, jak głupi kurczak za stadem na rzeź xp

"Ja jestem nikim, wyrywam tylko chwasty... Chwasty, co przeszkadzają żyć drugim"

#18 2011-03-21 06:54:30

Carmina

Szefowa

Punktów :   

1. Amy, właśnie dlatego ludzie idą na księży - bo nie płacą podatków
2. Dokładnie, moja mama jest może nie strasznie wierząca, i nie lata co niedzielę do kościoła, ale nie lubi, jak zastanawiam się głośno czy wszystko w Biblii to prawda itp., a księża to pedofile. Zaraz jest wielka drama w domu, że jak ja mogę tak myśleć (co do księży jedynie to ma trochę podobne zdanie jak ja). Tak, wiesz, nie wiem czy ktoś mi powiedział, że tak zrobi, czy zrobił (dla picu) ale wpuścił Jehowych do domu, wysłuchał, nawet herbatą poczęstował, a kiedy wybiła jakaś tam godzina, powiedział "Och to już xx, wybaczcie, ale muszę się pomodlić" (jako muzułmanin) - miny Jehowych były/mogłyby być bezcenne

#19 2011-03-21 10:53:26

AmyJusta

Moderator

5933785
Punktów :   

Będę walczyć o to, żeby ZUS im się do skóry dobrał xp
Moi rodzice również, kiedy mają potrzebę idą do kościoła/komunii, wierzą na swój sposób, ale jak tylko wchodzę na tematy obalające religię (bo kościoła i księży nie bronią bo sami wiedzą jacy są) to jest, że bluźnię >.<... a niech myślą jak myślą, ich sprawa ;] Hahahah, mój przyjaciel też nieźle zrobił, Jechowcy do niego zadzwonili i wyszedł z wielką maczetą (jego hobby to kolekcjonowanie broni białej) i zaczął się nią drapać po głowie a oni opowiadali mu przeróżne rzeczy z przerażeniem w oczach jak już pomału kończyli powiedział im, że "no dobrze przepraszam państwa bardzo ale idę teraz rozpłatać świnię na wieczerzę" XD

"Ja jestem nikim, wyrywam tylko chwasty... Chwasty, co przeszkadzają żyć drugim"

#20 2011-03-21 11:05:01

Carmina

Szefowa

Punktów :   

hahahahaha, to w takim razie masz epickiego kolegę! Dobrze, że nie zrobił z tej maczety innego użytku...

#21 2011-03-21 11:40:52

AmyJusta

Moderator

5933785
Punktów :   

Szkoda że się nie uwalił ketchupem albo czymś czerwonym, było by bardziej epicko, ale mówił, że nie ma czasu XD
Owszem to dość konkretny przypadek studenta farmacji XDDDDDD

#22 2011-03-21 11:44:48

Carmina

Szefowa

Punktów :   

Ojciec koleżanki rzucał w nich kapciem z balkonu jak tylko mu na podwórko weszli ;P

#23 2011-03-21 11:55:23

AmyJusta

Moderator

5933785
Punktów :   

Hahahahah kurde zarąbisty gość XD

#24 2011-03-21 12:01:54

Carmina

Szefowa

Punktów :   

Ja zastanawiałam się, siedząc na tym podwórku, co on zamierza zrobić, a jak zdjął ze stopy własnego kapcia i szmyrgnął nim w łeb tego człowieka, to w sumie......zaśmiałam się

#25 2011-03-21 12:17:53

AmyJusta

Moderator

5933785
Punktów :   

Headshot! XD Miał cela niezłego xD

#26 2011-05-05 20:30:02

Kudłaty

Użytkownik

Punktów :   

Ludzie nie rozumiem o co kaman w tym temacie? Przecież żyjemy w Polsce... Tu nie można być innej wiary nizż katolikiem, tu trzeba się wypisywać z relygi!!! to jest chore państwo wyznaniowe, moherowe berety tylko czekają, aż Geoterma powie żeby znowu iść i parodię odstawiać przed Pałacem Prezydenckim. To jest państwo świeckie do cho...? Jaki problem wywalić ten krzyż było? Ba, te tercjanki powalone się do drzewa modliły bo to nawet nie było poświęcone. Co ku... kaczur zginął pod pałacem? Co z niego za bohater żeby go chować na Wawelu?! To państwo jest chore, kościół katolicki jest chory... . Ostatnio poszedłem do kościoła i się nawróciłem...... do domu. Wracamy do średniowiecza? No chyba tak, kuria się ubiega o grunty co im źli, tak strasznie źli, tak szatańsko źli komuniści zabrali ale nie nie tylko tam jakiś kawałek pola ale i odsetki! WTF!? Sie pytam? Jestem katolikiem? Nikt się mnie nie zapytał czy chce przyjąć chrzest! wypisać się z relygi w sql nie możesz jak nie masz 18 lat, a jak mamusia nie pozwoli to g... musisz chodzić bo to jest Polska przez duże katolickie przepraszam rydzykowsko dziwiszowskie "P".Jestem człowiekiem niewierzącym ale ja nikogo nie zmuszam, ba, nawet nie namawiam żeby został ateistą czy komunistą, to niech inni katole mnie też nie zmuszają do bycia katolem! To co się dzieje jest wprost niewiarygodne ksiądz ma podwójną pensję! Religia won tam gdzie jej miejsce-do kościoła a nie w szkole! Takie jest moje zdanie n.t religi w Polsce.

#27 2011-05-08 20:35:56

AmyJusta

Moderator

5933785
Punktów :   

I to co mówisz Kudłaty jest 100% racją, niestety Polska chce być uważana za kraj światowy, europejski, ale z czym do ludzi? Z ociemniałymi poglądami, rzeszą głupców podążających za klechami i za fanatykami religijnymi którzy są w polityce? Dlaczego kościół narzuca wszystkim swoje prawa? To co się działo pod pałacem to rezultat zebranej w grupę ciemnoty, aż wstyd mi było za Polskę, jak musieliśmy wyglądać w oczach całego świata żywcem się kompromitując. Za każdym razem gdy widzę jak to katole na oślep lecą za tymi, których uważają za powierników boskich i za tymi którzy mają więcej władzy i trzymają z kościołem, to przypomina mi się film "Faraon" i akcja z zaćmieniem słońca.
Co do sfery politycznej no cóż, nie wiem skoro taki religijny był pan kaczor (przez wielu uważany za prawie że "elekcyjnego"), ale czemu zamiast na Wawel w rocznicę rozbicia się ów słynnego samolotu, pomodlić się nad grobem brata, robił sobie szopkę polityczną wrzeszcząc na wszystkich, że nie czczą godnie tego dnia i jaki to aktualny prezydent jest z tyłka? Jaruś jest jak hiena, a ślepy lud to popiera, mnie aż mdli jak ta podła dwulicowa gęba żywi się truchłem swojego brata, żeby tylko było poparcie. Sam fakt pana Lecha leżącego na Wawelu to żałosny dramat, bo z niego bohater taki jak i ze mnie, zginął w katastrofie a nie poległ (jak to w wielu serwisach informacyjnych pisali - a z tego co pamiętam polegnąć można w bitwie xp). Wszystko szopka rządowa, mocherki i rydzyk sklecając całość tworząc piękny teatrzyk. A Ciebie zaraz zlinczują za poglądy bo jakże to tak. No ale jakże to tak skoro nawet jeżeli by Bóg istniał to człowiekowi odechciewa się wierzyć jak widzi tych oszołomów? Co do religii wolny wybór można nie chodzić na nią, ale co z tego jak za te godziny wciskają etykę? Tak czy siak nasz kraj widzi wszystko tylko przez pryzmat kościoła, na szczęście jest szansa w nas, młodych którzy jesteśmy przyszłością tego kraju. Ale na to potrzeba czasu.

#28 2011-05-13 16:11:44

Kudłaty

Użytkownik

Punktów :   

Na relygię można nie chodzić ale za zgodą rodziców, a jak jej nie masz to musisz siedzieć i słuchać bredni katechetki (jak to sama na pierwszej lekcji określiła) z woli bożej, kaczurów nienawidzę a rydzyków to jak bym mógł to bym zaj... wogóle polska to państwo chore... w Konstytucji jest zagwarantowana rozdzielność państwa od kościoła tylko gdzie to jest spełnione ??? Co do wiary katolickiej to jak napisałem wyżej nie wierzę w boga itp [ no może w Jezusa, Ducha Swiętego itd to bym uwierzył ale w niepokalane poczęcie ni chole... ] ktoś zapyta: why?a no  bo biblia przeczy sama sobie tak samo jak katechetki ją (i to do tego jak nieudolnie) interpretujące, i na czym ma się ten kościół opierać?Co do ciemnoty - rzeczywiście są starsze panie  które co ksiądz proboszcz powie to święte, ha co do cudów to jestem jak Tomasz jak ku.. nie zobaczę to nie uwierzę bo co niby.... nie no niektóre bajeczki to są poprostu żenujące poza tym nie mogę zrozumieć jak człowiek może zostać świętym skoro pani katechetka mówi ,że Bóg nienawidzi grzeszników, no ja myślałem, że kocha wszystkich ludzi więc wtf?albo kolejny wywód katechetki, że Pan Bóg zesłał na świat 2 wojnę światową i że to Polacy byli temu winni bo z wolności zrobili swawolę no to tutaj nie wytrzymałem, zacząłem babie  zadawać niewygodnie pytania i stwierdziłem że szykuje się kolejna wojna światowa, co skończyło się jak można się było spodziewać  bo jak ja kur... śmiem podważać jaśnieoświeconej ekscelencji pani wielmożnej katechetki no i kolejne wtf? bo to co zrobiłem było bardzo kulturalne co innego jak bym nie wiem zaczął ją wyzywać co jej się akurat należało... kwestia czy jest bóg czy go nie ma to do osądzenia przez każdego z osobna a nie narzucanie wszystkim z góry, że chodzi o pieniądze!!! i święta się ustanawia (np 3 maj - święto Konstytucji teraz jest jakimś świętem kościelnym no bo po co ? a no po to żeby ksiądz proboszcz zebrał na tacę) ale już pomijając pieniądze....

#29 2011-05-16 17:38:11

AmyJusta

Moderator

5933785
Punktów :   

No to chyba zależy od placówki (bo w sumie w gimnazjum/podstawówce 2óch kumpli nie chodziło wcale, a w liceum kumpel musiał już na etykę chodzić, ale może dlatego że to liceum było zje*), ja nigdy jakoś się tym nie przejmowałam, bo na religii w liceum to my w Magic'a (karciankę) grali i laliśmy na to co on mówi albo w ogóle się nie chodziło. Jeżeli chodzi o księży to Ci co uczyli mnie byli w miarę ok, nie truli na siłę i dało się z nimi pogadać choćby nawet o motoryzacji a nie tylko Kościół, Bóg itp. Wydaje mi się, że katechetki są momentami jeszcze bardziej obłąkane niż sami księża, a już na pewno gdy to maniaczące stare panny wieczne dziewice xp Dlatego coś mi się wydaję, że ta co Ciebie uczyła była właśnie z tego zakresu (fanatyzm religijny sick!). Ja bym wierzyła w Jezusa jeżeli jego historia była w oryginale przedstawiona jak była opisana w "Kodzie Leonarda Da Vinci". Niepokalane poczęcie to jest temat który zawsze mnie bawi, bo jak Bóg ludzi stworzył na swe podobieństwo czemu nie rodzili się właśnie "niepokalanie"? A no tak, pewnie katole wytłumaczyli by to w sensie "jak to? przecież Bóg wyganiając ludzi z raju zesłał na nich karę w postaci bólu przy porodzie i innych bla bla bla" Tak ale czy to znaczy, że Bóg jest z rodziny mszaków i sprawia że kobiety zachodzą w ciąże wiatropylnie? Owszem przeczy sama sobie, to jest genialna książka (podobnie jak wszystkie przepowiednie nieważnekogo, albo nawet głupi horoskop), która przedstawia fakty w taki sposób, że każdy indywidualnie i podświadomie może ją odebrać i zinterpretować a potem kiwać głową i mówić "to jest prawda". Polacy? To co powie o Izraelu? Naród "wybrany"? to czemu tam ciągle jest wojna?... Fanatyków nie przegadasz, bo gdy im brakuje argumentów na swoją obronę wyzywają Cię od bluźnierców, głupich gówniarzy i od innych przemiłych epitetów, bo nie potrafią zrozumieć, że przegrali, że nie mają racji... A święta i msza w kościele zawsze była/jest i będzie tylko i wyłącznie szybkim zarobkiem przyniesionym na tacy. Ja tylko czekam na moment gdy pójdę święcić święconkę (to jeden z dwóch razy w roku/o tyle o ile/ w których jestem w kościele i to nie zawsze) i mi ministrant wyskoczy z tacą... Ale mam nadzieję, że prędzej czy później tym batmanom ZUS przykróci skrzydełka i naliczy odpowiedni podatek. Co do konstytucji to no cóż, oni tak przestrzegają prawa rozdzielności państwa od kościoła, jak i wywiązują się z obietnicy, która jest zawarta w konstytucji na temat autonomii śląska, no bo po co im dać autonomię? Niech dalej zapierdzielają na Warszawę, ona sobie będzie budować fontanny i inne duperele, a u mnie w rodzinnym mieście znajomy spalił się żywcem gdy spadł na przewody wysokiego napięcia bo w takim stanie była ta kładka po której szedł, ale na ten temat cisza bo kasy nie ma... a gdzie jest? poleciała do Warszawy jak większość krajowych zarobków.

#30 2011-05-17 17:12:51

Kudłaty

Użytkownik

Punktów :   

AmyJusta napisał:

Tak ale czy to znaczy, że Bóg jest z rodziny mszaków i sprawia że kobiety zachodzą w ciąże wiatropylnie?

AmyJusta napisał:

Fanatyków nie przegadasz, bo gdy im brakuje argumentów na swoją obronę wyzywają Cię od bluźnierców, głupich gówniarzy i od innych przemiłych epitetów, bo nie potrafią zrozumieć, że przegrali, że nie mają racji

tak jest mam to samo niestety, jak se ni może poradzić z tobą bo jesteś za dobrze poinformowany i znasz temat na tyle zęby udowodnić mu/ jej ze się myli to zwyzywa cię przecudnie czasem nawet od powierników szatana co mi osobiście bardzo schlebia potem mam szacun na  mieście jako Mefisto nie no ale poważnie to są ludzie chorzy negatywnie bo ktoś może być chory na punkcie starej motoryzacji ale nikomu nie robi krzywdy nikomu nie narzuca swoich poglądów...

AmyJusta napisał:

Ja tylko czekam na moment gdy pójdę święcić święconkę (to jeden z dwóch razy w roku/o tyle o ile/ w których jestem w kościele i to nie zawsze) i mi ministrant wyskoczy z tacą...

ja nawet nie chodzę w święta bo jak usłyszę coś o polityce w tym jakże bezmyślnie skleconym kazaniu to zbiera mnie na wymioty, poza tym ludzie są ograniczeni, co proboszcz powie to święte, kiedyś jak zaczął wydziwiać że nie ma pieniędzy na to na tamto i że biskup przyjeżdża i trzeba na tacę dać i że jak ma się ud zachowywać ... to jak się uśmiechnąłem i wyszedłem to może przez pół roku na mnie dziwnie ludzie patrzyli, so wtf? Bywam tylko na ślubach okazjonalnie ostatnio byłem pierwszy raz od dwóch lat w kościele, bo jak poszedłem wcześniej to się nawróciłem ... do domu (powtarzam się wiem , ale to moje ulubione powiedzenie:D)

AmyJusta napisał:

Ale mam nadzieję, że prędzej czy później tym batmanom ZUS przykróci skrzydełka i naliczy odpowiedni podatek

no masz napewno rację bo już brakuje na nowe lśniące pałace dla biórwów kur...ów

AmyJusta napisał:

No to chyba zależy od placówki (bo w sumie w gimnazjum/podstawówce 2óch kumpli nie chodziło wcale, a w liceum kumpel musiał już na etykę chodzić, ale może dlatego że to liceum było zje*

hmm nie wiem, ale od kiedy relygia liczy się do średniej ( nie mogę co za  pomysł!!!!) to wszyscy mają chodzić  tak nawiasem to roman ma e-mail:  giertychnapewnonie@interia.pl

Stopka forum

RSS